Annorlunda maraton

Det har blivit alltmer populärt att åka utomlands och springa diverse roliga lopp och då det finns maraton med en mängd olika teman så finns det säkerligen ett som kan locka just dig att ta dig iväg och kombinera ett maraton med ett äventyr i ett annat land!

Vad som varit på tapeten under en lång tid ör de lopp som man kan springa i de stora städerna runt om i världen, men nu finns det även en mängd andra lopp som erbjuder mer än bara en annan stad att springa i. Några spännande lopp att hålla koll på är exempelvis North Pole Marathon, Rock ´n´ Roll Marathon, Jungle Marathon, The Big Five Marathon och Medoc Marathon. Detta är bara ett urval av roliga och annorlunda lopp och om inget av just dessa passar så finns det en mängd andra att boka in.

Springa i vinterkyla och is

North Pole Marathon är precis vad det låter som – ett riktigt kallt maraton. Här springer man i isande kylan på snö och is vilket såklart gör att man sent glömmer det. Ett sådant lopp både utmanar lite extra och ger roliga minnen för livet. Precis som North Pole Marathon så är Rock ’n’ Roll Marathon också det vad det låter som – ett äventyr i rockmusikens tecken. Detta maraton hålls i ett flertal städer runt om i världen, så se till att boka nästa stadssemester när detta lopp hålls i en stad som du vill besöka. The Big Five Marathon hålls i Sydafrika och här utlovas en naturupplevelse utöver det vanliga i en miljö med vilda djur. Jungle Marathon hålls i Brasiliens djungel och regnskog och det är cirka 200 kilometer långt, så här krävs det att man är vältränad. För den delikatessintresserade så finns även det roliga loppet som kallas Medoc Marathon. Detta lopp har 23 stopp där det bjuds på härligt vin och goda ostar i östra Frankrike.