Löpning och kost

Att kombinera träningen med rätt kost är viktigt. Det kan dock vara lite svårt att veta vad som är rätt kost då det numera finns så oändligt många olika tips och råd gällande vad man ska och vad man inte ska äta. Ofta funkar det att utgå från sig själv i dessa lägen och helt enkelt bara känna efter vad som passar just en själv.

 

Svårt i början

Är man ovan vid både träning och nyttig mat kan man behöva mycket hjälp för att sätta igång ett nytt fräscht liv. Man kan vända sig till kostrådgivare och personliga tränare och dessa kan man numera finna överallt så det är inga problem. Vad som däremot kan bli ett problem när man bestämt sig för att börja leva sundare är att sålla bland all information. Vem har rätt? Att bestämma sig för att lyssna på en person/en diet är det allra bästa så att man inte blandar ihop en massa olika råd då detta oftast leder till att resultatet inte blir bra.

Först bör man se till att hitta en kontinuitet för träningen och en strikt diet sp att man inte hoppar över vissa träningspass eller börjar ”unna sig” onyttigheter. Vill man ha resultat så måste man själv också anstränga sig. Det kommer inte gratis att få en kropp som mår och ser bra ut. Man kan träna hur mycket som helst utan att nå bra resultat om man inte ser till att även äta rätt. Det är ingen slump att de som tränar hårt även äter bra mat.

Ändra stil

Innan man på egen hand syr ihop ett program för kost och träning måste man antingen läsa sig till hur man ska gå tillväga eller kontakta någon som arbetar med detta för att på så sätt få reda på hur man ska göra. Det är inte så svårt som man kan tro att ändra livsstil om bara viljan finns där.