Kvalitetsskor from Ecco

Kvalitetsskor from Ecco

Den danska skotillverkaren Ecco har tillverkat bekväma och fotriktiga skor sedan 1963. I de drygt 50 år som företaget funnits har man lyckats expandera sin verksamhet till över 3000 butiker världen över. Man tillverkar dessutom över 12 miljoner par skor varje år. Populariteten och efterfrågan av bekväma och fotriktiga skor har blivit så stor att Ecco idag hör till ett av världens största varumärken för just skor. De finns i 88 olika länder, spridda över hela världen och har över 20 000 anställda som arbetar i butiker såväl som inom produktion. Ecco har sina egna fabriker och jobbar ständigt hårt för att hitta nya sätt att kunna ta fram läderprodukter med mindre påfrestning på naturen och klimatet.

Skor för alla

Ecco skor finns för alla, både kvinnor, män och barn. Dessutom tillverkar företaget en otrolig bredd sett till användningsområden och design. Du kan hitta sköna sandaler, finskor i skinn, höstboots och gympaskor, för att nämna några modeller. Tack vare Ecco skor behöver man inte längre välja mellan att klä sig snyggt eller bekvämt. Du förenar enkelt båda alternativ genom att välja ett par Ecco skor. Stilen på Ecco skor är ofta klassisk och traditionell, men du kan även hitta ett stort sortiment av skinn- och läderskor i en tidlös, enkel och diskret design som passar till mängder av tillfällen och kläder.

Matcha och mixa

Ett par enklare skinnstövlar är ett utmärkt inköp eftersom skorna med fördel kan användas under såväl hösten och våren som en bra bit in på sommaren. Väljer du en diskret färg som svart eller brunt skinn, kommer det dessutom bli enkelt att matcha skorna med alla dina olika kläder. Oavsett om du vill bära ett par slitna jeans och en vit skjorta eller en festlig klänning fungerar samma par skor. Kvaliteten i skorna är dessutom väldigt hög och om du tar hand om dem. Kom ihåg att det finns många skötselråd för såväl skinn som mockaskor. Du kan hitta mer information om Ecco skor på Eccos hemsida. Bland annat kan du läsa mer om företagets ansvarsprogram. Kolla in sidan redan idag och hitta ett par nya favoritskor.

Bastu för hus och trädgård

Vem har inte någon gång suttit i en bastu och drömt sig bort medan kroppen rensar ut gifter ur sina porer? Det finns någonting djupt rotat när det kommer till att bada bastu och på olika platser har man sina unika traditioner. Man behöver inte åka långt norrut för att inse att en bastu enligt vissa är lika naturligt som att ha en garderob. Att regelbundet bada bastu har en rad fördelar både för kropp och stressnivå. För vidare information om hälsofördelarna med bastubad rekommenderas informationssida nere i denna post.

För att bygga sin egen bastu krävs ofta vissa förberedelser. El skall dras och bastuaggregatet skall fästas på säkert avstånd. Ett alternativ till de klassiska elaggregaten är att använda sig av infravärme. En bastu som jobbar med infrarött ljus har en rad fördelar gentemot de klassiska varianter som ofta förordas. I och med dess utformning behöver man inte heller vänta någon längre stund på att bastun skall bli tillräckligt varm för en session. Det går att införskaffa färdiga bastuhytter som kan monteras in i bostaden utan större utmaning. I och med att man inte behöver göra några övriga anpassningar kan man, teoretiskt sett, ha sin bastu färdig att använda inom loppet av någon timma.

Varför infraröd bastu?

När man använder en klassisk bastu, oavsett vedeldad eller elektrisk, är det i första hand fråga om att luften värms upp. Detta medför en högre temperatur i rummet vilket innebär att man svettas. För att bastun skall ha full effekt krävs att luften fått värmas upp ordentligt och att man inte släpper ut den varma luften genom dörr samt fönster. När man använder en infraröd bastu är det istället strålningsvärme. De värmeelement som används är en variant av sådana man annars monterar på uteserveringar eller altaner i hemmet. Värmeeffekten är omedelbar och man kan känna att värmen går in på djupet. För många är detta att föredra då man vill få så djup och effektiv badning som möjligt.

Här finns ett flertal produkter inom klassisk och infraröd bastu. För den som är intresserad finns även information om hälsoeffekter av bastu. Önskar man beställa hem en komplett bastu finns alternativ för både huset och för trädgården om man så önskar. I och med de snabba leveranser som finns att boka nu för tiden, kan man snabbt ha sitt spa hemma i bostaden.

Massage i Alingsås

Massage i Alingsås

Är du stel i axlar eller nacken? Kanske lider du ofta av ryggont? Denna typ av besvär är tyvärr mycket vanliga och beror ofta på mycket stillasittande och för lite motion. Ryggont eller nackspärr kan vara oerhört smärtsamt och ibland är det svårt att bli av med problemen. Med massage i Alingsås kan du få hjälp att mjuka upp kroppen och även lösa upp hårda muskelknutor. Det finns dock många olika typer av massage, bland annat vanlig ryggmassage men också massage speciellt framtagen för den som lider av svår huvudvärk. Om du bor i Alingsås kan du via en snabb sökning på internet hitta dina närmsta massagesalonger.

Bra att gå regelbundet

Massage är något man ofta förknippar med spa och lyxiga behandlingar. Men faktum är att massage med fördel kan användas inom rehabilitering. När du masseras mjukas kroppen upp och du får lättare att röra dig. Dessutom är det avkopplande och kan ha positiv effekt på den som är stressad. Hur ofta du bör gå och få massage beror helt och hållet på dina förutsättningar och dina problem. För vissa kan det vara bra att få gå en gång i veckan, för andra räcker det med någon gång i månaden eller mer sällan. Om du inte hinner springa iväg till massagesalongen finns det idag även vissa företag som erbjuder hembesök. Detta kan vara bra för dig som har mycket jobb och även barn som du behöver hämta och/eller lämna.

Fot- och handmassage

Det är lätt att man tänker på ryggen när man tänker på massage. Men massage är något som du kan få för hela kroppen. Fotmassage är exempelvis otroligt välgörande då fötterna har mängder av punkter som när de masseras kan ha oväntat bra effekter på andra delar av kroppen. Detta är en avancerad vetenskap som gör att du kan behandla inre delar av kroppen och organ genom att trycka på motsvarande nervpunkt i foten. Vissa som lider av oregelbundna menscykler kan exempelvis justera detta genom denna typ av fotmassage. Genom att få en djupgående massage i nacken, kan du även bota smärta här mer permanent genom att behandla samma nerver från fötterna. Tro det eller ej, men hela kroppen hänger ihop bokstavligen från knopp till tå.

Massage för trötta muskler

Vad kan man ge i present till en vän som har det mesta? Köp en upplevelse – ett presentkort på massage. De allra flesta uppskattar massage men drar sig för att ta sig tid och betala för det. Med ett presentkort så blir det av.

Två alternativ – Presentkort hos massör eller hos många

När ett presentkort på massage ska ges bort finns minst två alternativ. Det ena är att gå till den massör där presentkortet ska gälla. I en liten stad kan man välja vilken salong som helst men bor personen som ska få presentkortet i exempelvis i Stockholm bör man välja en salong som ligger nära arbetsplatsen eller bostaden. Att behöva åka genom halva Stockholm för att få en avslappnad massage är inte avslappnande. Istället kan man testa att få besök av utförare och uppleva massage hemma.

Fördelen med att köpa direkt från salongen är att man vet vilken salong som kommer att utföra massagen och att man till och med kan beställa en specifik massagevariant. Kanske är det hot stone eller parmassage som du vill ge bort.

Massage som uppskattad gåva

Andra alternativet är att köpa presentkortet via en upplevelseportal. Det finns ett par av dessa på internet och på dessa kan man hitta en rad olika massagebehandlingar. Även här är det avgörande var mottagaren av presentkortet bor. Det gäller att kontrollera att presentkortet gäller i den stad som mottagaren bor i.

Fördelen med detta alternativ är att det blir mer valbart. Presentkortet kan nämligen användas över stora delar av Sverige. För även om mottagaren bor i Stockholm så kanske massagen önskas på semestern när de är i sommarstugan i Dalarna eller hälsar på en kompis i Skåne.
Det finns däremot två nackdelar med detta alternativ. För det första framgår det inte på dessa upplevelsesidor vilka massagesalonger som samarbetar med dem. Först köps presentkortet – sedan får man se vilka salonger som man kan välja på. Därmed är det inte säkert att personen kan gå till den massagesalong som man brukar gå till.

Den andra nackdelen är att presentkortet kan bytas till annan upplevelse. Kanske blir det inte massage utan bandvagnskörning i Jönköping eller fallskärmshoppning i Stockholm. Flexibiliteten kan självklart vara en fördel. Men även en nackdel i det fall man verkligen vill att mottagaren ska gå på massage. Kanske är det just avslappning som personen behöver – även om hen inte inser det själv.

Två cykeltillbehör för den inbitne cyklisten

Du som anser dig vara en inbiten cyklist och gillar tekniska prylar, känner kanske redan till att det finns en hel del cykeltillbehör som är framtagna för sådana som du. Cyklingen är likt många andra sporter resultatfokuserad, och för att på bästa sätt slipa dina färdigheter bör du ta hjälp av den teknik som kan förbättra din prestationsförmåga.

Effektmätare

En effektmätare är ett oumbärligt cykeltillbehör för dig som vill hålla koll på dina prestationer. Detta tillbehör hjälper dig nämligen att förstå hur mycket kraft du genererar.

Cyklister använder effektmätare för att mäta och analysera sina träningspass. Det lilla verktyget kan placeras antingen på det bakre hjulnavet, på kedjeringen, på vevarmen eller på pedalerna. Det finns bland annat mätare som är särskilt framtagna för pedalerna. Dessa är enkla att fästa, men är inte lika tillförlitliga och löper större risk att skadas när du cyklar.

Innan du lägger dina surt förvärvade slantar på en effektmätare, bör du vara medveten om varför du vill ha en. Detta då det är viktigt att du har en förståelse för den data som presenteras, samt hur du på ett effektivt sätt kan använda denna till din fördel, ett annat tips är så klart att köpa dyrare cykeltillbehör under black friday så kan man få ner priset oftast rejält.

Cykeldator eller -klocka

Såväl cykeldatorer som -klockor är väldigt populära bland cyklister. Detta då de ger dig en hel del siffror och data att analysera. Vissa enheter är dessutom framtagna med den sociala aspekten av cyklingen i åtanke.

Beroende på vad du har tänkt göra med din klocka eller dator, finns det vissa funktioner som du bör hålla utkik efter för att säkerställa att du köper den bästa möjliga produkten för just dig.

En av dessa funktioner är bluetooth. Blåtand är en utmärkt teknik för dig som till exempel vill koppla ihop din klocka till en pulsmätare eller en hastighetssensor. Bluetooth används i de flesta datorer och klockor.

En annan sak du bör tänka på är att dina enheter bör ha god batteritid. Det finns nämligen få saker som är värre än att batteriet tar slut mitt under träningspasset. GPS är en funktion som lätt kan dränera ett batteri, så titta gärna om det går att ställa in din enhet så den slukar mindre energi.

Hitta jaktutrustning på nätet

Bland de många hobbys som utspelar sig i det fria, finns det vissa som kräver helt annan utrustning än övriga. Jakt är ett sådant exempel, även om det naturligtvis även finns fler. Jakten på rätt utrustning är dock inte någonting man skall ta allt för lätt på. Det är svårt att hitta produkter av bra kvalitet och som snabbt kan beställas. Förvisso kan man besöka de många butiker som rör sig inom detta fält, men vanligtvis går det inte att mäta sig med det sortiment som finns när man handlar jaktutrustning via nätet. Här finns en rekommendation för den som vill slippa leta och istället direkt kunna beställa jaktutrustning direkt. I och med att butiken i fråga finns i Sverige rör det sig om snabba leveranser och helt utan risk för avgifter i tull eller för införsel.

Fler saker än nödvändigt

När man väl hittar butiker som tillhandahåller jaktutrustning kan man lätt fastna för de många alternativ som står till buds. Många gånger kan man hitta en uppsjö produkter vilka förvisso fyller en funktion, men som samtidigt inte krävs för en bra jakt. Att packa rätt saker är lika viktigt som att förbereda sig på annat vis. I och med att den packning man bär med sig skall kunna flyttas snabbt, kan man vinna på att inte ha med sig för mycket. Ett sätt att minimera packningen i fråga om jaktutrustning, är att satsa på sådant som håller måttet. Jaktkläder som inte släpper igenom regn och dagg kan snabbt innebära att man slipper ta med extrakläder. På samma sätt kan man genom rätt val av jaktutrustning minimera andra sorters produkter vilka skall rymmas i väskorna.

Att handla jaktutrustning är ett sätt att nära sitt intresse även under tiden när det inte är säsong. På samma vis kan utövare av andra utomhusaktiviteter förkovra sig i produkter som rör deras huvudnöje. Näthandel är inte bara en fråga om att snabbt och enkelt kunna hitta vad man vill. Det öppnar för att man skall kunna fönstershoppa helt utan att skämmas. Butikerna är alltid öppna och det finns ingen stress för att hinna först.

Cykelvagnar –en ny trend

Cykelvagnar –en ny trend

Cykelvagnar ökar i försäljning och det kommer hela tiden ut nya modeller på marknaden. Att köpa cykelvagnar är en investering för hela familjen. Många cykelvagnar är stora nog för två barn som sitter säkert i vagnen och är skyddade mot både regn och sol. Det finns cykelvagnar som man använder på långresor och äventyrscykling men också cykelvagnar för att kunna transportera barn. Det finns även cykelvagnar som kan förses med handtag, fler hjul eller skidor och dessa kan man använda året runt i olika situationer. Bor du i en större stad med intensiv trafik så kan det oftast gå fortare att ta sig fram med en cykelvagn än med bil. 

Är cykelvagnar säkra? 

De flesta cykelvagnar av kända märken är säkra och stabila. De har bromsar, nät för att skydda mot stenar och frontskydd. Barnen måste skyddas från sol och vind men även regn. För att det inte ska bli för varmt i cykelvagnen så måste det finnas någon typ av ventilation. Barnet ska sitta bekvämt på sätet och inte halka ned, dessutom ska det finnas bälte så att man kan spänna fast barnet. Det är viktigt att cykelvagnarna är enkla att montera och att de inte är för stora. Köper du en för stor cykelvagn så blir det svårt att transportera hem den.

Hur använder man cykelvagnar? 

Man kopplar på cykelvagnen på ett fäste som monteras på cykelns nav. Ibland kan det vara krångligt att få på cykelvagnen på cykeln, därför bör du alltid testa att det går innan du köper din cykelvagn. Navet måste nämligen vara tillräckligt stort, annars går det inte att fästa någon cykelvagn. Om cykelvagnen ska användas till flera olika cyklar så måste du köpa flera olika fästen. Kontrollera alltid hur mycket maxvikt din cykelkärra kan ta så att du inte lassar den för tungt. De flesta cykelvagnar klarar av två barn utan problem. 

När kan man använda cykelvagnar? 

Om du gillar att cykla och kanske cyklar till jobbet varje dag för att få lite motion så kan du absolut koppla på en cykelvagn på din cykel. Cykelkärran kan du nästan alltid ta med dig. På den långa cykelturen i skogen eller fram och tillbaka till dagis. Det är väldigt enkelt att ta med sig barnen om man har en cykelvagn. Det är smart att ha ett fäste för cykelvagnen på alla era cyklar så ni kan turas om att cykla med cykelkärran. 

Cykelsemester i Sverige

En cykelsemester i Sverige är ett trevligt sätt att spendera ledigheten på. Åker du till Gotland har du långa och många vägar som kantas med historia och sevärdheter. Därtill är ön vida känd för sin vackra natur och sitt fiske – från Fårö i norr, till Hoburgen i söder. En cykelsemester på Gotland kommer med stor sannolikhet att ge dig härliga minnen för livet.

Exempel på utflyktsmål

Om du inte har någon färdig rutt planerad för er cykelsemester, är en bra början att ta reda på utflyktsmål ni vill besöka. På så vis kan ni planera rutten efter dessa. Till exempel kan ni cykla till följande sevärdheter:

 • Se Fårö. Fårö, ön där Ingemar Bergman bodde stora delar av sitt liv, bjuder på många vackra vyer. Här finns till exempel Sudersand, en vit strand vars like knappast går att hitta någon annanstans i Sverige. Det brukar dock bli trångt om plats här.Du som vill ha lite mer plats att bereda ut dig på kan cykla till Ekeviken, en annan fin strand som inte ligger särskilt långt därifrån. Något annat att inte missa här är raukarna – ett naturfenomen som inte går att hitta någon annanstans i Sverige, förutom Öland.
 • Visby med omnejd. Runt Visby finns mängder av sevärdheter som passar utmärkt för en cykeltur. Till exempel kan du cykla till Kneippbyn, Högklint, de välkända Lummelundagrottorna och tillbaka till Visby. Det är bra att känna till att Visby är mycket befolkat under somrarna – under vissa veckor kan det nästan vara svårt att ta sig fram med cykel på de trånga gatorna.

Ta sig hit

De flesta tar sig till Gotland med färja, som avgår från Oskarshamn samt Nynäshamn utanför Stockholm. Under somrarna kan det vara svårt att hitta plats, och då i synnerhet om man ska ha bilen med sig. Se till att boka i god tid i förväg för att vara säker på att ni kommer iväg på er cykelsemester i Sverige.

Ett annat alternativ är att ta flyget. Det här är dyrare, men går väldigt snabbt. Till exempel kan du flyga från Umeå, Sundsvall, Norrköping och Ängelholm och flera andra städer i Sverige på somrarna. För dig som bor i Norrland är bilresan ner till Nynäshamn eller Oskarshamn lång. Det kan då löna sig att ta flyget. En förutsättning är dock att man hyr en cykel på plats, istället för att ta med sig sin egen.

Att köpa en ny komponentgrupp

En komponentgrupp är samlingsnamnet för alla de delar som tillsammans får din cykel att röra sig framåt (eller att stanna). Dessa inkluderar de delar som tillsammans utgör drivlinan, och i många fall även bromsarna. En komponentgrupp består vanligtvis av följande cykelkomponenter:

 • Växelreglage
 • Främre växelförare
 • Bakre växelförare
 • Vevparti
 • Bromsar
 • Kassett
 • Vevlager
 • Kedja
 • Kablar

Egentligen rör det sig alltså om alla delar på din cykel förutom ramen och hjulen.

Varför köpa nya cykelkomponenter?

Du kanske undrar varför du skulle köpa en komponentgrupp när din cykel redan har alla dessa cykelkomponenter? Det är en bra fråga.

En hel komponentgrupp ger dig möjlighet att bygga upp din cykel från grunden – från ramen och uppåt – utifrån din egen kravspecifikation. Det är även ett bra alternativ för cyklister som vill uppgradera sin befintliga cykel med helt nya cykelkomponenter, för att spara vikt, förbättra prestandan eller både och. Oavsett anledning kan en ny komponentgrupp i många delar vara tilltalande. Den är sammansatt utifrån komponenter som fungerar optimalt tillsammans – Shimanos växelreglage fungerar till exempel bara med Shimanos bakre växelförare, och en 10-växlad kedja fungerar bara med en 10-växlad kassett o.s.v.

Vissa komponenter, särskilt kassetten, kedjan och kedjeringarna, är delar som anses vara förbrukningsdelar. De slits nämligen över tid och behöver därför bytas ut. Om flera av dessa cykelkomponenter behöver bytas ut på en och samma gång, kan det ofta vara mer prisvärt att köpa en helt ny komponentgrupp.

Flera anledningar att uppgradera komponenter

Vissa cyklister har cykelramar som de verkligen älskar eller som är klassiska, men vill ändå uppgradera sin växling för att få ta del av de tekniska framsteg som har gjorts på området. Utvecklingen inom MTB-cyklingen har på senare år rört sig mer mot en drivlina med 10-växlad kassett och två kedjeringar, och allt fler racercyklar rör sig upp mot 11-växlade drivlinor, ofta med elektronisk eller hydraulisk växling.

Även om komponenterna blir lättare och bättre med tiden, kan även cyklister som har en benägenhet att ta sönder delar också vilja uppgradera sin cykel med en komponentgrupp som tål lite mer stryk. Oavsett av vilken anledning du överväger att investera i en ny komponentgrupp, finns det cykelkomponenter på marknaden som passar just dig.

Kosttillskott för din träning

Nyckeln i många dieter är kosttillskott. Kosttillskott är framtagna för att komplettera dina ordinarie måltider med bland annat vitaminer, mineraler, fetter, proteiner osv. Särskilt om man som idrottare eller tyngdlyftare tränar hårt, har kroppen ett extra behov av näringsämnen och proteiner. Enligt definition är kosttillskott preparat som innehåller naturligt livsmedel. På senaste tiden har dock vidare preparat som inte är helt naturliga börjat användas i folkmun för kosttillskott.

Vad har kosttillskott för fördelar?

När det gäller styrketräning så för kosttillskott med sig flera fördelar för dig som vill få ut det mesta av din träning. Kosttillskott i samband med träning innehåller främst mycket proteiner. Eftersom proteiner är kroppens byggstenar behöver kroppen mycket proteiner för att kunna bygga upp musklerna igen efter träningen. Enligt studier får behöver kroppen näring inom en timme efter ett träningspass. Eftersom det är svårt att faktiskt komma hem och äta mat inom en timme efter gymmet, är det därför till fördel att ha med en shake med kosttillskott direkt efter träningen. Behöver du vägledning för att hitta bra kosttillskott finns här ett urval.

Hur gör du direkt efter gymmet?

Det skadar inte ha en bra rutin på hur du går till väga efter ett tufft träningspass. Kroppen behöver rätt näring och vätska för att kunna bygga upp musklerna efter att de bryts ner efter träningen.

 • Ha med en färdig shake av kosttillskott till gymmet för att få i dig nödvändiga näringsämnen och proteiner omedelbart.
 • Drick flera glas med vatten för att hydrera kroppen och muskulaturen.
 • Åk hem och ät en ordentlig riktigt måltid.
 • Vila muskelgruppen du tränat under 2 dagar.

Fettförbränning och kosttillskott

För att öka fettförbränningen finns även särskilda kosttillskott. Genom att äta mer proteiner så ökar du exempelvis förbränningen. Om du vill gå ner i vikt är det därför rekommenderat att äta proteinrik mat och dessutom komplettera med intervallträning och styrketräning. Muskler förbrukar nämligen mycket energi även fast de inte tränas. Stor muskelmassa innebär mer fettförbränning per dygn. Du kommer med andra ord förbränna fett bara genom att sitta på kontoret på jobbet. Ett annat bra knep är att vardagsmotionera för att hålla igång förbränningen under dagen.