Cykelvagnar –en ny trend

Cykelvagnar –en ny trend

Cykelvagnar ökar i försäljning och det kommer hela tiden ut nya modeller på marknaden. Att köpa cykelvagnar är en investering för hela familjen. Många cykelvagnar är stora nog för två barn som sitter säkert i vagnen och är skyddade mot både regn och sol. Det finns cykelvagnar som man använder på långresor och äventyrscykling men också cykelvagnar för att kunna transportera barn. Det finns även cykelvagnar som kan förses med handtag, fler hjul eller skidor och dessa kan man använda året runt i olika situationer. Bor du i en större stad med intensiv trafik så kan det oftast gå fortare att ta sig fram med en cykelvagn än med bil. 

Är cykelvagnar säkra? 

De flesta cykelvagnar av kända märken är säkra och stabila. De har bromsar, nät för att skydda mot stenar och frontskydd. Barnen måste skyddas från sol och vind men även regn. För att det inte ska bli för varmt i cykelvagnen så måste det finnas någon typ av ventilation. Barnet ska sitta bekvämt på sätet och inte halka ned, dessutom ska det finnas bälte så att man kan spänna fast barnet. Det är viktigt att cykelvagnarna är enkla att montera och att de inte är för stora. Köper du en för stor cykelvagn så blir det svårt att transportera hem den.

Hur använder man cykelvagnar? 

Man kopplar på cykelvagnen på ett fäste som monteras på cykelns nav. Ibland kan det vara krångligt att få på cykelvagnen på cykeln, därför bör du alltid testa att det går innan du köper din cykelvagn. Navet måste nämligen vara tillräckligt stort, annars går det inte att fästa någon cykelvagn. Om cykelvagnen ska användas till flera olika cyklar så måste du köpa flera olika fästen. Kontrollera alltid hur mycket maxvikt din cykelkärra kan ta så att du inte lassar den för tungt. De flesta cykelvagnar klarar av två barn utan problem. 

När kan man använda cykelvagnar? 

Om du gillar att cykla och kanske cyklar till jobbet varje dag för att få lite motion så kan du absolut koppla på en cykelvagn på din cykel. Cykelkärran kan du nästan alltid ta med dig. På den långa cykelturen i skogen eller fram och tillbaka till dagis. Det är väldigt enkelt att ta med sig barnen om man har en cykelvagn. Det är smart att ha ett fäste för cykelvagnen på alla era cyklar så ni kan turas om att cykla med cykelkärran. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *