Bastu för hus och trädgård

Vem har inte någon gång suttit i en bastu och drömt sig bort medan kroppen rensar ut gifter ur sina porer? Det finns någonting djupt rotat när det kommer till att bada bastu och på olika platser har man sina unika traditioner. Man behöver inte åka långt norrut för att inse att en bastu enligt vissa är lika naturligt som att ha en garderob. Att regelbundet bada bastu har en rad fördelar både för kropp och stressnivå. För vidare information om hälsofördelarna med bastubad rekommenderas informationssida nere i denna post.

För att bygga sin egen bastu krävs ofta vissa förberedelser. El skall dras och bastuaggregatet skall fästas på säkert avstånd. Ett alternativ till de klassiska elaggregaten är att använda sig av infravärme. En bastu som jobbar med infrarött ljus har en rad fördelar gentemot de klassiska varianter som ofta förordas. I och med dess utformning behöver man inte heller vänta någon längre stund på att bastun skall bli tillräckligt varm för en session. Det går att införskaffa färdiga bastuhytter som kan monteras in i bostaden utan större utmaning. I och med att man inte behöver göra några övriga anpassningar kan man, teoretiskt sett, ha sin bastu färdig att använda inom loppet av någon timma.

Varför infraröd bastu?

När man använder en klassisk bastu, oavsett vedeldad eller elektrisk, är det i första hand fråga om att luften värms upp. Detta medför en högre temperatur i rummet vilket innebär att man svettas. För att bastun skall ha full effekt krävs att luften fått värmas upp ordentligt och att man inte släpper ut den varma luften genom dörr samt fönster. När man använder en infraröd bastu är det istället strålningsvärme. De värmeelement som används är en variant av sådana man annars monterar på uteserveringar eller altaner i hemmet. Värmeeffekten är omedelbar och man kan känna att värmen går in på djupet. För många är detta att föredra då man vill få så djup och effektiv badning som möjligt.

Här finns ett flertal produkter inom klassisk och infraröd bastu. För den som är intresserad finns även information om hälsoeffekter av bastu. Önskar man beställa hem en komplett bastu finns alternativ för både huset och för trädgården om man så önskar. I och med de snabba leveranser som finns att boka nu för tiden, kan man snabbt ha sitt spa hemma i bostaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *