Massage i Alingsås

Massage i Alingsås

Är du stel i axlar eller nacken? Kanske lider du ofta av ryggont? Denna typ av besvär är tyvärr mycket vanliga och beror ofta på mycket stillasittande och för lite motion. Ryggont eller nackspärr kan vara oerhört smärtsamt och ibland är det svårt att bli av med problemen. Med massage i Alingsås kan du få hjälp att mjuka upp kroppen och även lösa upp hårda muskelknutor. Det finns dock många olika typer av massage, bland annat vanlig ryggmassage men också massage speciellt framtagen för den som lider av svår huvudvärk. Om du bor i Alingsås kan du via en snabb sökning på internet hitta dina närmsta massagesalonger.

Bra att gå regelbundet

Massage är något man ofta förknippar med spa och lyxiga behandlingar. Men faktum är att massage med fördel kan användas inom rehabilitering. När du masseras mjukas kroppen upp och du får lättare att röra dig. Dessutom är det avkopplande och kan ha positiv effekt på den som är stressad. Hur ofta du bör gå och få massage beror helt och hållet på dina förutsättningar och dina problem. För vissa kan det vara bra att få gå en gång i veckan, för andra räcker det med någon gång i månaden eller mer sällan. Om du inte hinner springa iväg till massagesalongen finns det idag även vissa företag som erbjuder hembesök. Detta kan vara bra för dig som har mycket jobb och även barn som du behöver hämta och/eller lämna.

Fot- och handmassage

Det är lätt att man tänker på ryggen när man tänker på massage. Men massage är något som du kan få för hela kroppen. Fotmassage är exempelvis otroligt välgörande då fötterna har mängder av punkter som när de masseras kan ha oväntat bra effekter på andra delar av kroppen. Detta är en avancerad vetenskap som gör att du kan behandla inre delar av kroppen och organ genom att trycka på motsvarande nervpunkt i foten. Vissa som lider av oregelbundna menscykler kan exempelvis justera detta genom denna typ av fotmassage. Genom att få en djupgående massage i nacken, kan du även bota smärta här mer permanent genom att behandla samma nerver från fötterna. Tro det eller ej, men hela kroppen hänger ihop bokstavligen från knopp till tå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *