Massage för trötta muskler

Vad kan man ge i present till en vän som har det mesta? Köp en upplevelse – ett presentkort på massage. De allra flesta uppskattar massage men drar sig för att ta sig tid och betala för det. Med ett presentkort så blir det av.

Två alternativ – Presentkort hos massör eller hos många

När ett presentkort på massage ska ges bort finns minst två alternativ. Det ena är att gå till den massör där presentkortet ska gälla. I en liten stad kan man välja vilken salong som helst men bor personen som ska få presentkortet i exempelvis i Stockholm bör man välja en salong som ligger nära arbetsplatsen eller bostaden. Att behöva åka genom halva Stockholm för att få en avslappnad massage är inte avslappnande. Istället kan man testa att få besök av utförare och uppleva massage hemma.

Fördelen med att köpa direkt från salongen är att man vet vilken salong som kommer att utföra massagen och att man till och med kan beställa en specifik massagevariant. Kanske är det hot stone eller parmassage som du vill ge bort.

Massage som uppskattad gåva

Andra alternativet är att köpa presentkortet via en upplevelseportal. Det finns ett par av dessa på internet och på dessa kan man hitta en rad olika massagebehandlingar. Även här är det avgörande var mottagaren av presentkortet bor. Det gäller att kontrollera att presentkortet gäller i den stad som mottagaren bor i.

Fördelen med detta alternativ är att det blir mer valbart. Presentkortet kan nämligen användas över stora delar av Sverige. För även om mottagaren bor i Stockholm så kanske massagen önskas på semestern när de är i sommarstugan i Dalarna eller hälsar på en kompis i Skåne.
Det finns däremot två nackdelar med detta alternativ. För det första framgår det inte på dessa upplevelsesidor vilka massagesalonger som samarbetar med dem. Först köps presentkortet – sedan får man se vilka salonger som man kan välja på. Därmed är det inte säkert att personen kan gå till den massagesalong som man brukar gå till.

Den andra nackdelen är att presentkortet kan bytas till annan upplevelse. Kanske blir det inte massage utan bandvagnskörning i Jönköping eller fallskärmshoppning i Stockholm. Flexibiliteten kan självklart vara en fördel. Men även en nackdel i det fall man verkligen vill att mottagaren ska gå på massage. Kanske är det just avslappning som personen behöver – även om hen inte inser det själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *