Två cykeltillbehör för den inbitne cyklisten

Du som anser dig vara en inbiten cyklist och gillar tekniska prylar, känner kanske redan till att det finns en hel del cykeltillbehör som är framtagna för sådana som du. Cyklingen är likt många andra sporter resultatfokuserad, och för att på bästa sätt slipa dina färdigheter bör du ta hjälp av den teknik som kan förbättra din prestationsförmåga.

Effektmätare

En effektmätare är ett oumbärligt cykeltillbehör för dig som vill hålla koll på dina prestationer. Detta tillbehör hjälper dig nämligen att förstå hur mycket kraft du genererar.

Cyklister använder effektmätare för att mäta och analysera sina träningspass. Det lilla verktyget kan placeras antingen på det bakre hjulnavet, på kedjeringen, på vevarmen eller på pedalerna. Det finns bland annat mätare som är särskilt framtagna för pedalerna. Dessa är enkla att fästa, men är inte lika tillförlitliga och löper större risk att skadas när du cyklar.

Innan du lägger dina surt förvärvade slantar på en effektmätare, bör du vara medveten om varför du vill ha en. Detta då det är viktigt att du har en förståelse för den data som presenteras, samt hur du på ett effektivt sätt kan använda denna till din fördel, ett annat tips är så klart att köpa dyrare cykeltillbehör under black friday så kan man få ner priset oftast rejält.

Cykeldator eller -klocka

Såväl cykeldatorer som -klockor är väldigt populära bland cyklister. Detta då de ger dig en hel del siffror och data att analysera. Vissa enheter är dessutom framtagna med den sociala aspekten av cyklingen i åtanke.

Beroende på vad du har tänkt göra med din klocka eller dator, finns det vissa funktioner som du bör hålla utkik efter för att säkerställa att du köper den bästa möjliga produkten för just dig.

En av dessa funktioner är bluetooth. Blåtand är en utmärkt teknik för dig som till exempel vill koppla ihop din klocka till en pulsmätare eller en hastighetssensor. Bluetooth används i de flesta datorer och klockor.

En annan sak du bör tänka på är att dina enheter bör ha god batteritid. Det finns nämligen få saker som är värre än att batteriet tar slut mitt under träningspasset. GPS är en funktion som lätt kan dränera ett batteri, så titta gärna om det går att ställa in din enhet så den slukar mindre energi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *