Bättre syn

Det är som de gamla grekerna brukade säga: har man en gång börjat med endagslinser så vill man inte sluta. Istället för att köra på veckolinser, som irriterar ögonen efter bara några dagar och som dessutom kostar väldigt mycket pengar och är krångligare att få rätt i ögat, kan man alltså satsa på smidiga små paket med linser som håller en dag. Även glasögonbärare gillar den här uppdateringen, då de slipper hålla reda på sina brillor.

Slipp glasögonen

Linserna har många fördelar gentemot glasögon. Särskilt de som gillar att sminka sig, både till vardag och till fest, kan dra nytta av det faktum att man med linser har absolut ingenting som stör i själva processen. Annars är problemet alltid att man inte ser någonting om man inte har glasögonen på sig, men har man dem på så kommer man inte åt under, när man ska lägga ögonskugga och dra snygga eyelinersträck. Där är endagslinserna verkligen ett smart alternativ som inte krånglar till det för en, när man vill sminka sig och se lite piggare ut.

Glasögonen kan också vara svåra att komma ihåg. Det gäller att inte glömma dem på nåt biltak någonstans, låta de ligga kvar på toaletten på jobbet när man stänkt vatten i ansiktet på sig själv, eller tappa dem i en taxi som kör runt hela stan med dem. Med endagslinser finns det bara två tillfällen att komma ihåg: sätt in linserna på morgonen och ta ut dem igen på kvällen.

Minne som en guldfisk

Om man bestämt sig för att skrota glasögonen till vardags och istället satsa på linser, som är mycket smidigare och mindre, så är det en stor fördel om man inte behöver ha samma linser i ögonen flera dagar i sträck. Detta slipper man med endagslinser. Då får man fräscha linser varje morgon, och känslan av att det är något som ligger och skaver i ögonen dag ut och dag in existerar inte.

Även de som har en stressig vardag och dåligt minne, kan lita på att endagslinserna är lätta att sköta. Man sätter in dem på morgonen och tar ut dem på kvällen, utan att behöva hålla reda på hur länge ögonen använt samma linser, eller när det är dags för att byta.

Posted in: syn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *