Säker på plan med Adidas

Zlatan började sin karriär på en grusplan bakom ett slitet höghus i Rosengård i Skåne. Han spelade fotboll med grannungarna, hade plastpåsar fyllda med sand som markerade målen och en dåligt pumpad fotboll som han trixade med.

Ronaldo körde fotboll tillsammans med sina syskon i trädgården hemma i Madeira, på en liten gräsmatta mellan fruktträd och soptunnor. Båda körde troligtvis utan knäskydd, funktionströja och fotbollsskor och båda lyckades ändå bli två av vår tids största fotbollsspelare.
Men. Så fort de fick plats i var sitt lag och så fort de började spela tillsammans med andra människor och hade matcher på helgerna och domare som bedömde spelet och tränare och bussresor till arenor och proffskontrakt. Då började de troligtvis använda fotbollsskor.

De ultimata skorna för en bra match

Adidas skor är välkända vad anbelangar träning och fotbollsturneringar. Varje ung som någon gång sprungit omkring på en gräsmatta tillsammans med ett gäng boll-intresserade galningar vet att det ger bättre känsla med fotbollsskor på.

Fördelarna med fotbollsskor jämfört med vanliga gympaskor är många:

  • Dubbar – för ett bättre grepp har fotbollsskor dubbar. Dessa förhindrar att du halkar omkring på underlaget och förhindrar på så sätt skador.
  • Ultimat snörning – skosnörena är konstruerade för att hålla skon på plats på bästa sätt, utan att sitta för hårt och skada foten.
  • Anpassade för underlaget – Det finns olika skor beroende på om du ska spela på konstgräs, riktigt gräs, grus eller inomhus.

Särskilt viktigt är underlaget och det är också efter detta som skorna och dubbarna anpassas. Grässkorna har oftast rejäla, rund-formade dubbar så att de kan ge bra grepp på en gräsplan, även när den är våt efter till exempel en regnskur. Inomhusskorna har inga dubbar utan en gummisula som är formad för att ge grepp på golvet.

Rätt skor för din fotbollskarriär

Det är klokt att höra sig för med lagkamrater eller kompisar som du tränar med för att se vilken erfarenhet de har av olika märken och stilar. Fotbollsskorna måste sitta bra för att du ska kunna spela en hel match i dem.

Även när det inte är just fotbollsskor det handlar om, är det bra med fäste och stabila skor. För många är Adidas skor naturligast att välja till följd av dess komfort och rykte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *