Få en bättre träning

Även om man gillar att träna så kan man ibland vilja att träningen går snabbt av en eller annan anledning. För många som gillar träning så njuter man av varenda sekund medan andra tycker att det är behagligt men gärna ser en snabbvariant om det ger samma resultat. Metoderna för effektiv träning är många, men vad det handlar om i grunden är att man ska kombinera olika övningar för att effektivisera träningen i mesta möjliga mån. Detta gäller olika slags träning och ett exempel som de flesta av oss varit med om är gympan i skolan. Redan där så kombinerades många olika övningar och detta fortsatte sedan bland annat inom Friskis och Svettis tidiga historia och kombinationsövningar är någonting vi ser överallt även idag.

En stabil och bra metod kännetecknas av att den funnits med sedan länge och just kombinationsövningar är en sådan. Klicka här för andra tips relaterade till skönhet och träning.

Förbättra upplägg

Beroende av vad för slags träning det är du håller på med så är det naturligtvis olika slags kombinationer av olika slags övningar som det handlar om, men man kan se det både inom sedvanlig gympa, mer avancerade moderna former av ”gympa” och styrketräning.

Exempel på bra kombinationsövningar är aerobics eller annan konditionsträning i kombination med coreträning, löpintervaller plus lång stretch, styrketräning i kombination med konditionsträning i tabataform, löpning plus styrkeövningar för core och roddmaskin, cable cross eller löpband i kombination med styrketräning på gymmet. En vanlig och populär form av träning som kombinerar styrka och kondition är Crossfit som ger både stor variation och en högintensiv träning. Crossfit fokuserar på helheten vilket innebär att både kondition, styrka, balans, koordination, smidighet och koncentration tränas samtidigt. Crossfit är någonting som alla kan utföra, men det krävs att man har bra kondition då rörelserna utförs i maxpuls hela tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *