Fimtips – Jaktkunskap

Jaktkunskap är en filmserie som skapas och distribueras av delar av den svenska jaktbranschen. Det är alltså ett samarbete mellan flera företag och organisationer som står bakom filmserien. Målet med serien är att ge tydlig information och kunskap till jägare. De skriver själva att filmerna främst vänder sig till nyblivna jägare men även de mest erfarna jägarna kan se dessa filmer. Om inte annat för att få inspiration till kommande jakt.

 
Varje program är ca 60 minuter och uppbyggda på samma sätt. Här blandas intervjuer med jägare, fackfolk och specialister med jaktreportage och rena kunskapsdelar. En mycket stor fördel är att filmerna är helt gratis då de läggs upp på Youtube allt eftersom de skapas.
Den person som leder programmet är Marcus Nolfelt. Han gör det mycket bra som programledare och en av orsakerna kan vara att han inte varit jägare speciellt länge. Han har baskunskapen och kan därmed ställa rätt frågor men samtidigt har han inte så många år av erfarenhet vilket gör att han även ställer de frågor som ”nybörjare” ofta gör.

 

Större tittarvolym

Serien planeras att bestå av sex filmer. Dessa är om Vildsvin, Rådjur, Älg, Dovvilt, Kronvilt & Mufflon samt Räv & Hare. Det första programmet var om Vildsvin. Just jakt på vildsvin har ökat drastiskt bara de senaste 20 åren vilket därmed även påverkat intresset för denna slags jakt. Bland annat intervjuades Elias Turesson som jobbar som jaktvårdskonsult. Han berättade mycket kring de myter som byggts upp kring vildsvinsjakten genom åren. Utöver det fick man följa med på åteljakt.

 
Det andra programmet hade fokus på Rådjur. Även här finns ett mycket stort intresse i Sverige då rådjursjakten är väl utbredd över landet. Utöver jaktreportage fick man även träffa jaktvårdskonsulten Jessica Larsson. Samtliga utgivna filmer kan ses på Youtube – Sök på Jaktkunskap

 
För den som själv vill bege sig ut i skog och mark för att jaga eller bara för att njuta av naturen, finns det bra webbutiker och recensioner som underlättar. Besök outdoorexperten.se för att hitta allt som krävs för uteaktiviteter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *