Gratis gym i naturen

Att vara mer utomhus är bra för oss alla och det finns massor av härliga hjälpmedel ute i naturen som kan fungera som ett gym om man bara har lite fantasi. Om man tar sig en extra titt på barnen när de är ute och leker så kan man lätt se att precis allting som man ser kan förvandlas till någonting annat. När de är ute och klättrar och leker och använder sina kroppar kan man se att de egentligen är på gymmet hela dagarna. På samma sätt kan vi göra när vi är ute på joggingtur! Varför nöja oss med att bara löpträna när vi kan använda diverse hjälpmedel ute i naturen till att verkligen maximera vår träning?

Utomhus

Att vara utomhus när man tränar är bra eftersom frisk luft är lite av en bristvara nuförtiden när vi är så mycket inomhus både under arbetsdagarna och under vår fritid. Det kan vara svårt att få med sig familjen ut på långpromenader i dagens ”skärmsamhälle” där de flesta sitter framför en eller annan skärm mest hela tiden. Man kan ju dock ge sig ut själv och ta vara både på den friska luften och på möjligheterna till att gymma ute i naturen medan de mindre träningsbenägna familjemedlemmarna stannar hemma!

Det finns gym ute i städerna som är byggda just för att man ska kunna gymma utomhus, så man behöver inte ens vara fantasifull utan det finns där rakt framför en. Det kan ju vara skönt att slippa leta efter bra redskap ibland när man är ute så att man bara kan fokusera på att springa.

Posted in: gym

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *