Skydd för alla väder

Det viktigaste plagget för lekande barn är byxan. Tack och lov saknar barnet den försiktighet som vuxna ofta har. Barn leker i sand, plaskar i vattenpölar, rullar i snö och klättrar i träd. Det är just därför det är så viktigt att välja ett par bra och tåliga byxor som håller för barnets nyfikna lekar. Den tjocka täckbyxan och den tunga galonbyxan har sedan länge spelat ut sin roll när det kommer till aktiva utomhuslekar. Idag pratar man om skalbyxan som det främsta valet när det kommer till att tillmötesgå barns vilja att röra sig obehindrat, hålla sig varma, torra och framförallt nöjda.

Fördelar med skalbyxor

Det som gör skalbyxan överlägsen både täckbyxan och galonbyxan är framförallt smidigheten. En skalbyxa är nämligen tillverkad så att den ska kunna användas året runt., i alla väder. Genom att använda sig av lager på lager, kan man använda skalbyxan även under den kalla delen av året. Vilket är en stor fördel för oss som bor här uppe i den nordligare delen av Europa. Själva skalbyxan är gjord av ett tåligt yttertyg med membran som andas. Se gneis.se för exempel. Att byxan andas betyder att den släpper ut svett, vilket gör att barnet inte kyls ner. Därtill är byxan vattentät och har ett vattenavisande skydd och tejpade sömmar, vilket betyder att vattnet rinner av och inte kan tränga igenom byxan.

Välj rätt skalbyxa

Det finns en mängd olika skalbyxor och innan du beslutar dig för att köpa är det värt att fundera kring vad byxan kommer utsättas för. Att välja kvalité rekommenderas alltid, men därtill finns det både tåligare eller smidigare att välja bland beroende på vilket lager du väljer. Det finns 3-, 2,5-, och 2-lagers skalbyxor med olika fördelar beroende på aktivitetsgrad och användningsområde. En byxa med förstärkta och förböjda knän är exempelvis bra mycket bättre för de yngsta barnen som gärna sitter ner i sandlådan. Med en anpassningsbar skalbyxa som har kardborre eller knappresår i midja och benslut ges ditt barn möjlighet att använda flera värmande lager och att växa i byxan. En annan fördel är såklart att resår och kardborre hjälper till att hålla tätt, så att barnet håller sig varm och torr. Läs noga den information kring olika typer av skalbyxor som du enkelt hittar du på återförsäljarnas hemsidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.